Рецепт за попару која враћа у детињство

0 Схарес

ПОТРЕБНИ САСТОЈЦИ

  • 250 до 300 грама старог хлеба (пола векне)
  • 2 дл воде
  • 50 грама маслаца или маргарина
  • 15о грама сира

ПРИПРЕМА

У шерпу сипајте воде до висине неколико прста. У зависности од количине коју правите мењајте и количину воде. Наведени састојци довољни су за једну до две порције.

Ринглу поставите на средњу јачину и шерпу приставите, како би се вода угрејала.

Ставите маслац или маргарин.

Хлеб изломите на коцкице и када вода проври додајте хлеб. Промешајте смесу, тако да буде густа. Хлеб треба да упије воду и да омекша. Гледајте да добијете што хомогенију смешу. Ако ставите превише воде, попара неће бити добра и биће превише водењава. Превелику количину воде и водењавост попаре у овој фази припреме јела можете решити додавањем хлеба.

Изломите сир и додајте по жељи.

Имајте у виду! Што је сир маснији и старији, то ће попара бити “јача” у смислу укуса и сланости. По укусу, користите, крављи, овчији или козији сир.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена